Headerbild

Kategorier

Idrottshistorisk händelse 2024

2024-02-08 i Allmänt

Hjälp oss dokumentera värmländsk idrottshistoria!

Vi i VIS hoppas att 2024 blir ett intressant år för alla idrottshistoriskt intresserade, inte minst för oss i Värmland. Detta år kommer Värmlands Idrottshistoriska Sällskap att fira sina 40 år på många olika sätt.  Vi hoppas att under året kunna stimulera och locka fram idrottsminnen från hela landskapet. För att bidra till denna historik har vi initierat ett projekt för att presentera den ”största/viktigaste” idrottshändelsen, som har ägt rum i varje kommun.

I denna process är vi beroende av att du som är idrottsintresserad bidrar med din information och kunskap. Vi är medvetna om att det kan finnas uppfattningar av vitt skilda slag. Det är svårt att värdera idrottshistoria över tid och i många kommuner blir det svårt, hart när omöjligt, att välja ut en sak som över tid sticker ut. Det är en verklig utmaning. Vår förhoppning är att vi får en ”bank” av idrottshändelser, tävlingar, arenabyggen eller direkt avgörande matcher, som utspelats på plats i din kommun och som kan beskrivas i kommande nummer av Visaren. Kanske har du foton, program, biljetter etc. som kan sätta en extra krydda.  Processen är nu igång i flera kommuner där våra kontaktpersoner är viktiga för att detta skall ge en bra bild av idrotten i Värmland.                         

Du som har idéer hör av dig till kontaktpersonen i din kommun (se VIS hemsida) eller VIS kansli.

Hjälp oss att lägga det värmländska idrottspusslet!                     

Alla utvalda händelser kommer att få en artikel i Visaren under året och därmed bidra till en unik bild, bredd och kunskap om landskapets idrottshistoria. Lokalt kan kanske ett idrottscafé ordnas på samma tema, möjligheterna är många. Med kom ihåg att ett lyckat projekt bygger på lokalt engagemang.                  

Vi är beroende av dig som medlem! 

VIS styrelse

Adress

Värmlands Idrottshistoriska Sällskap Box 10, Idrottens Hus 651 02 Karlstad Bildade 1984-03-31

Kontakt

Lars-Erik Jansson 0725448818 Mona Råberg 0709490568 E-post: visaren@ihvarmland.se Bankgiro 836-7674 Swish 1234292041

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Idrottshistorisk händelse! Hjälp oss dokumentera värmländsk idrottshistoria! Se mer information under Nyheter.

Visaren nr 1 2024. Anders Ajaxson har skrivit om vår 40-åriga historia. Vi hälsar Stefan Holm välkommen som krönikör